Tietosuojailmoitus ACE-hankkeeseen liittyvien henkilötietojen käsittelystä

Tämä tietosuojailmoitus sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot, jotka tulee toimittaa rekisteröidylle. Tässä ilmoituksessa kerrotaan mm. miten keräämme, käytämme, luovutamme ja säilytämme henkilötietoja Suomen ympäristökeskuksessa (Syke) ja muissa yhteisrekisterinpitäjinä toimivissa organisaatioissa ACE –hanketta varten. Syke toimii yhteyspisteenä hankkeeseen liittyvissä asioissa.

Yhteisrekisterinpitäjät ja tietosuojavastaavat

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Sähköposti: kirjaamo@syke.fi
Salassa pidettävä sähköposti: https://securemail.ymparisto.fi

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö:
ACE-hankkeen johtaja, erityisasiantuntija
Karoliina Auvinen
karoliina.auvinen@syke.fi
puh. +358 295 251 235

Tietosuojavastaava:
Juha Ruotsalainen
tietosuojaSYKE@syke.fi

LUONNONVARAKESKUS (Luke)

Yhteyshenkilö:
Kristiina Lång
kristiina.lang@luke.fi
+358295326474

Tietosuojavastaava:
Juhani Ala-Hannula
juhani.ala-hannula@luke.fi
+358295322232

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO (UEF)

Yhteyshenkilö:
Kalle Kärhä
kalle.karha@uef.fi
050 4754 772

Tietosuojavastaava:
Helena Eronen
helena.eronen@ue.fi
050 5760 282

LIIKENNE- JA VIESTINTAVIRASTO (Traficom)

Yhteyshenkilö:
Laura Väisänen
laura.vaisanen@traficom.fi
029 534 6720

Tietosuojavastaava:
tietosuoja@traficom.fi

MAAILMAN LUONNON SAATIO - WORLD WIDE FUND FOR NATURE, SUOMEN RAHASTO SR (WWF)

Yhteyshenkilö:
Susanna Vuorela
susanna.vuorela@wwf.fi
0503017553

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA (ELY)

Yhteyshenkilö:
Soili Ingelin
soili.ingelin@ely-keskus.fi

Tietosuojavastaava:
Sanni Harju
sanni.harju@ely-keskus.fi

Tiina and Antti Herlin Foundation sr (TAH)

Yhteyshenkilö:
Auli Nikkilä
auli@tahsaatio.fi
0407365871

Tietosuojavastaava:
Oona Oikarinen
oona@tahsaatio.fi
0503087365

METSATEHO OY (Metsäteho)

Yhteyshenkilö:
Jade Sivén
jade.siven@metsateho.fi
040 351 7811

Ministry of the Environment (MoE)

Yhteyshenkilö:
Miia Berger
miia.berger@gov.fi
0504770882

Tietosuojavastaava:
Maija Seppälä
maija.a.seppala@gov.fi
0295 250 017

Käsittelyn peruste

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävän (tieteellinen tutkimus) suorittamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan alakohta 1 (e) ja tietosuojalaki (1050/2018) 4 §:n 2 mom. kohta 3) sekä sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa olet osapuolena (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittelyn tarkoitukset

Käytämme henkilötietoja tutkimusaineiston keruuta, hankkeen tilaisuuksiin ja koulutuksiin kutsumista, sekä hankkeen tulosten tiedotusta ja viestintää varten. Kerättäviä henkilötietoja ovat nimi, organisaatio, yhteystiedot ja tarjoiluja sisältävien tilaisuuksien tapauksessa ruokavaliotiedot.

Kerättävien henkilötietojen perusteella ei tehdä automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia.

Henkilötietojen lähteet

Henkilötiedot on kerätty julkisista lähteistä, esim. organisaatioiden nettisivuilta tai henkilöiltä itseltään. Tutkimuksen yhteydessä tehtävissä tapaustutkimuksissa sovimme henkilötietojen keräämisestä ja käytöstä erikseen asianosaisten kesken.

Henkilötietojen vastaanottajat

Syken lisäksi SOPIMUS YHTEISREKISTERINPITÄJYYDESTÄ osapuolten edustajina ACE-hankkeen toteutukseen osallistuvilla henkilöillä on pääsy henkilötietoihin. Organisaatiot ovat tietosuoja-asetuksen mukaisia yhteisrekisterinpitäjiä yhdessä Syken kanssa.

Lisäksi Osapuolet saattaa luovuttaa henkilötietoja edelleen yhteistyökumppaneille, jotka osallistuvat palveluntarjoajina ACE-hankkeen toimintaan täyttäen tietosuojavaatimukset (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohta ja tietosuojalain (1050/2018) 4.1 § 3-kohta).

Henkilötietoja saatetaan siirtää tai liikuttaa EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Henkilötietojen siirtäminen kyseisiin maihin on sallittu Euroopan komission tekemien päätösten perusteella. Henkilötietoja siirretään Yhdysvaltoihin, kun tietoja tallennetaan Microsoft Teams -sovellukselle.

Henkilötietojen suojaaminen

Suomen ympäristökeskus (Syke) ja muut hankkeen osapuolet toteuttavat tietosuojasäännösten mukaan yhteisrekisterinpitäjänä tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet sekä vaatii niitä myös käyttämiltään palveluntarjoajatahoilta.

Henkilötietojen säilytys

Henkilötietoja säilytetään tarvittava aika, jotta rekisterinpitäjä voi täyttää tässä ilmoituksessa kuvatut käsittelyn tarkoitukset. Tiedot poistetaan välittömästi käyttötarkoituksen lakattua. Arkistonmuodostamissuunnitelman mukaiset tiedot poistetaan 5 vuoden kuluttua.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät tietosuojaoikeutesi

Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käytöstä ACE-hankkeen yhteydessä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä lähettämällä ne yhteyshenkilölle tai Syken tietosuojavastaavalle.

Sinulla on oikeus saada tietää, mihin tarkoituksiin ja millä tavoilla käsittelemme henkilötietojasi. Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käsittelystä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä lähettämällä kohdassa Rekisterinpitäjä ja Tietosuojavastaava mainituille henkilöille.

Jos sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, ovat virheellisiä, voit pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot. Jos oikaisemme tietoja pyyntösi perusteella, olemme velvollisia mahdollisuuksien mukaan ilmoittamaan oikaisusta kaikille niille, joille tietoja on aikaisemmin luovutettu. Lisäksi sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomainen on Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto.

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
Puhelinvaihde: 029 566 6700
Kirjaamo: 029 566 6768
tietosuoja(at)om.fi

Julkaistu 11.6.2024 klo 12.19, päivitetty 11.6.2024 klo 12.19

Aihealue:
Kohderyhmä: